Britse defensie 50 jaar lang op jacht naar ufo

Door Alex Griffioen  •   •  Reageer

Britse defensie 50 jaar lang op jacht naar ufo

Volgens een recent vrijgegeven dossier heeft de Britse defensie 50 jaar lang getracht een ufo in handen te krijgen met als doel buitenaardse technologie aan te wenden voor eigen superwapens.

Als onderdeel van het Open Government initiatief, publiceerde het Britse Ministerie van Defensie tussen 2008 en 2013 alle dossiers die het tot 1997 had opgebouwd omtrent het ufo-fenomeen in de National Archives. Later verklaarde het dat er nog 18 documenten ontbraken, waarvan er in 2017 nog 15 stilletjes werden toegevoegd. Het wachten was op de laatste drie, die nu op het punt staan digitaal beschikbaar te worden gemaakt. En wat een mooi slotakkoord is dit.

De documenten tonen aan dat de Britse defensie zich vanaf 1947 (het jaar van de Roswell-crash) zorgen maakte dat China of de Sovjet-Unie in bezit waren van een geborgen ufo en de hiervan afgekeken technologische doorbraken zouden inzetten voor de ontwikkeling van superieure gevechts- en spionagevliegtuigen.

Van 1947 tot 1997 bestonden er binnen het Britse Ministerie van Defensie twee ufo-initiatieven: één publiek loket, waar burgers melding konden maken van vreemde vliegende voorwerpen, en één waar achter gesloten deuren het onderzoek plaatsvond door experts van diverse inlichtingendiensten.

In het Unidentified Aerial Phenomena rapport — de resterende drie documenten — valt te lezen dat de RAF “in het bijzonder geïnteresseerd is in nieuwe technologieën die bruikbaar zijn voor haar programma's [...] Aandrijving, stealth, en vernieuwende elektromagnetische technologieën zijn in het bijzonder interessant.”

Een hooggeplaatste Britse luchtmachtcommandant concludeerde dat een vijandelijke grootmacht mogelijk al over een ufo beschikte en spoorde defensie aan alert te zijn op toestellen met niet eerder vertoonde eigenschappen.

Hij schreef: “Monitor alle rapporten voor geval de tot dusver onbekende technologieën worden aangewend door een andere natie. Een mogelijke — of wezenlijke — vijand zou een vliegtoestel kunnen ontwikkelen met eigenschappen die deze objecten vertonen. Let hierbij met name op toestellen die zich gedragen als een ufo, met typische eigenschappen als hoge snelheid, extreme wendbaarheid, de mogelijkheid om stationair te zweven en praktisch onzichtbaar te zijn voor radar.”

Dr. David Clarke, expert op het gebied van folklore met grote belangstelling voor de ufo-dossiers in de National Archives, zei: “Het Ministerie van Defensie heeft wanhopig geprobeerd de publicatie van deze voorheen geheime en gevoelige documenten uit te stellen.” Hij voegde toe: “Waar de regering bang voor was waren niet buitenaardse wezens, maar politieke vernedering als ooit bekend zou worden dat deze zoektocht heeft plaatsgevonden.”

Discussie

Een gezonde discussie over het ufo-fenomeen is waar UFO Zaken om draait. We vragen u daarom deel te nemen onder uw eigen naam en respect te tonen voor de perspectieven van anderen.

Laatste artikelen