Een pleidooi voor aandacht en onderzoek

Een pleidooi voor aandacht en onderzoek

De missie van UFO Zaken laat zich makkelijk samenvatten: aantonen dat het ufo-verschijnsel zich niet afspeelt in de verbeelding van haar waarnemers en serieuze aandacht verdient van de wetenschap en onze media.

Kritisch maar niet kleingeestig

Het internet is een beerput wat betreft informatie over het ufo-verschijnsel. Je kunt geen ufo-site bezoeken of de aliens en chemtrails vliegen je om de oren. Bij voorkeur op een zwarte achtergrond en met een futuristisch lettertype. UFO Zaken beperkt zich liever tot de feiten, afgewisseld met wat gedachtes om de fantasie te prikkelen.

Je houdt jezelf voor de gek als je ook voor onverklaarbare waarnemingen verklaringen gaat geven.

Prof. W. de Graaff, NOBOVO

Als we hiermee de wetenschap en de media kunnen inspireren om interessante waarnemingen — en haar waarnemers — van gepaste aandacht te voorzien, dan zijn we goed op weg. En natuurlijk begrijpen we dat het fenomeen aan geloofwaardigheid heeft moeten inleveren door alle ruimteschepen die achteraf ordinaire wensballonnen, satellieten of hoaxes bleken. We richten ons dan ook uitsluitend op de gevallen die zelfs na kritisch onderzoek onverklaard bleven. Volg onze artikelen een poosje en we dagen je uit om het fenomeen daarna nog weg te wuiven als onzin.

Meeschrijven

Een goed verhaal is altijd welkom, mits het bijdraagt aan ons doel. Wilt u een column schrijven, of de onderste steen boven halen in een ufo-casus, neem dan contact op met info@ufomeldpunt.nl om uw bijdrage te bespreken.

Uw ervaring

Mocht u getuige zijn in één van de door ons behandelde cases, of zelf een ingrijpende ufo-ervaring willen delen, dan horen wij graag van u op info@ufomeldpunt.nl. Voor het melden van ufo-waarnemingen kunt u terecht bij UFO Meldpunt Nederland.

Media

Behoefte aan een deskundige bijdrage aan uw uitzending of publicatie? Laat het ons weten op info@ufomeldpunt.nl of via @ufomeldpunt op Twitter.

Colofon

 • Alex Griffioen

  Sinds de ontdekking van wat Ufo-boeken in zijn vader's boekenkast al van jongs af aan geïnteresseerd in het verschijnsel. In 2011 toverde hij UFO Meldpunt Nederland om tot nieuw, interactief platform en is daar nu niet meer weg te denken. Tevens ontwerper en bouwer van UFOzaken.nl

 • Bram Roza

  Ambassadeur voor het onderwerp sinds de basisschool. Richtte in 2005 UFO Meldpunt Nederland op en praat met getuigen van opmerkelijke meldingen via UFO Podcast Nederland. Ook is hij de maker van de eerste Nederlandse Ufo-documentaire De UFO's van Soesterberg.

 • D. Dezes

  Onder dit pseudoniem vertaalde dit lid van onze denktank tal van Ufo-boeken. Maar dat is zeker niet het enige. Dezes doet al ruim 40 jaar (veld)onderzoek naar Ufo-verwante zaken en andere onverklaarde fenomenen die hier mogelijk mee overlappen.

 • Erwin Noorman

  Deze nuchtere Drent, schreef voor het voormalige Grenswetenschap.nl en Ufoplaza.nl. Tevens maakt hij samen met Jan Blei het radioprogramma Shoreline waar het Ufo-onderwerp centraal staat in de vorm van nieuws, interviews en boekbesprekingen.

 • Taede Smedes

  Deze filosoof/theoloog/schrijver specialiseert zich in de relatie tussen wetenschap en religie. Een onderwerp als het Ufo-fenomeen is dus geen vreemde volgende stap. Zijn laatste publicatie heet dan ook We zijn (misschien) niet alleen: Ufo's toen en nu.

 • Tanya Wijngaarde

  Richtte in 2009 het Surinaamse UFO Meldpunt op en verzorgde de coördinatie hiervan tot 2015. Daarnaast is ze officieel MUFON Field Investigator, werkte ze voor Frontier2000 magazine en promoveerde ze met haar thesis over UFO-verhalen als migrerende Amerikaanse mythe.

Laatste artikelen