Een pleidooi voor aandacht en onderzoek

Een pleidooi voor aandacht en onderzoek

De missie van UFO Zaken laat zich makkelijk samenvatten: aantonen dat het ufo-verschijnsel zich niet afspeelt in de verbeelding van haar waarnemers en serieuze aandacht verdient van de wetenschap en onze media.

Kritisch maar niet kleingeestig

Het internet is een beerput wat betreft informatie over het ufo-verschijnsel. Je kunt geen ufo-site bezoeken of de aliens en chemtrails vliegen je om de oren. Bij voorkeur op een zwarte achtergrond en met een futuristisch lettertype. UFO Zaken beperkt zich liever tot de feiten, afgewisseld met wat gedachtes om de fantasie te prikkelen.

Je houdt jezelf voor de gek als je ook voor onverklaarbare waarnemingen verklaringen gaat geven.

Prof. W. de Graaff, NOBOVO

Als we hiermee de wetenschap en de media kunnen inspireren om interessante waarnemingen — en haar waarnemers — van gepaste aandacht te voorzien, dan zijn we goed op weg. En natuurlijk begrijpen we dat het fenomeen aan geloofwaardigheid heeft moeten inleveren door alle ruimteschepen die achteraf ordinaire wensballonnen, satellieten of hoaxes bleken. We richten ons dan ook uitsluitend op de gevallen die zelfs na kritisch onderzoek onverklaard bleven. Volg onze artikelen een poosje en we dagen je uit om het fenomeen daarna nog weg te wuiven als onzin.

Meeschrijven

Een goed verhaal is altijd welkom, mits het bijdraagt aan ons doel. Wilt u een column schrijven, of de onderste steen boven halen in een ufo-casus, neem dan contact op met info@ufomeldpunt.nl om uw bijdrage te bespreken.

Uw ervaring

Mocht u getuige zijn in één van de door ons behandelde cases, of zelf een ingrijpende ufo-ervaring willen delen, dan horen wij graag van u op info@ufomeldpunt.nl. Voor het melden van ufo-waarnemingen kunt u terecht bij UFO Meldpunt Nederland.

Media

Behoefte aan een deskundige bijdrage aan uw uitzending of publicatie? Laat het ons weten op info@ufomeldpunt.nl of via @ufomeldpunt op Twitter.

Colofon

 • Alex Griffioen

  Ontwerper en bouwer van UFO Zaken. Sinds de ontdekking van wat ufo-boeken in zijn vader's boekenkast al van jongs af aan geïnteresseerd in het verschijnsel. In 2011 toverde hij UFO Meldpunt Nederland om tot nieuw, interactief platform en is daar nu niet meer weg te denken.

 • Bram Roza

  Op de basisschool gingen al zijn spreekbeurten en werkstukken over UFO's en buitenaardse intelligentie. Het ambassadeurschap voor het onderwerp is nooit over gegaan en hij richtte in 2005 UFO Meldpunt Nederland op. Nu is hij bezig met een UFO documentaire.

 • D. Dezes

  Onder dit pseudoniem vertaalde dit lid van onze denktank tal van ufo-boeken. Maar dat is zeker niet het enige. Dezes doet al ruim 40 jaar (veld)onderzoek naar ufo-verwante zaken en andere onverklaarde fenomenen die hier mogelijk mee overlappen.

 • Erwin Noorman

  Deze nuchtere Drent, met een fascinatie voor UFO's en sterrenkunde, schreef voor het voormalige UfoPlaza, Dulcet.nl en Grenswetenschap.nl. Hier lag de focus op onderwerpen waar de reguliere media weinig aandacht aan besteed. Maakte samen met Jan Blei Shoreline radio.

 • Jan Blei

  Interesseert zich al een leven lang voor astronomie en ruimtevaart en maakte een tijd lang het radioprogramma Shoreline waar controversiële zaken in werden behandeld. Denk aan kritische interviews met tal van mensen als Nick Pope, Wubbo Ockels, Stanton Friedman en vele anderen.

 • Taede Smedes

  Deze filosoof/theosoof specialiseert zich in de relatie tussen wetenschap en religie. Een onderwerp als het UFO fenomeen is dus geen vreemde volgende stap. Zijn laatste publicatie heet Thuis in de Kosmos maar hij schrijft ook voor o.a. het Nederlands Dagblad en De Volkskrant.

 • Tanya Wijngaarde

  Richtte in 2009 het Surinaamse UFO Meldpunt op en verzorgde de coördinatie hiervan tot 2015. Daarnaast is ze officieel MUFON Field Investigator, werkte ze voor Frontier2000 magazine en promoveerde ze met haar thesis over UFO-verhalen als migrerende Amerikaanse mythe.

Laatste artikelen