URGENTE OPROEP t.b.v een Europees UFO/UAP protocol

Door Bram Roza, Alex Griffioen  •   •  Reageer

URGENTE OPROEP t.b.v een Europees UFO/UAP protocol

In mei 2021 ging er een belangrijke conferentie van start, namelijk de Conferentie over de Toekomst van Europa.
De conferentie bestaat uit debatten en discussies waar burgers een groot onderdeel van uit maken, bijvoorbeeld via burgerpanels en burgerconsultaties. Het doel is dat mensen uit de hele EU -hun ideeën kunnen delen over de uitdagingen en prioriteiten van de Europese Unie. Een van die ideeën kwam van Joachim Dekkers. Hij vond het belachelijk dat er nog geen Europees protocol is voor UAP/UFO-meldingen van personeel in dienst van luchtvaartmaatschappijen en personeel van alle strijdkrachten voor alle lidstaten.

Het idee

Piloten van de commerciële burgerluchtvaart, maar ook van onze eigen luchtmacht en marine komen met regelmaat Uap (unidentified aerial phenomena), beter bekend als Ufo's, tegen en zoals jullie begrijpen kan dit nog wel eens zorgen voor bizarre, verwarrende en dus ook gevaarlijke situaties. Onbedoeld of niet moet hier wat ons betreft aandacht aan gegeven worden. Piloten durven het nu vaak niet te melden omdat ze bang zijn geridiculiseerd te worden of erger. Maar degene die het wel willen melden kunnen het niet melden want er is geen specifiek UAP protocol of meldpunt voor. Dat moet veranderen.

Daarom heeft Joachim dat idee ingediend via de website van de conferentie en probeerde daarmee genoeg goedkeuringen (of stemmen) te krijgen van het publiek, zodat dit idee meegenomen zou worden in de plenaire vergaderingen. Ondanks verschillende oproepen, waar o.a. ook UFO Meldpunt Nederland aan meehielp, was er niet genoeg animo. We denken dat dat kwam omdat het stemmen op dit plan niet anoniem kon en je hier voor moest registreren. Hoe dan ook, het is niet gelukt en dat is toch zonde.

Joachim Dekkers en Mark Juch, intercontinentaal verkeersvlieger op een Boeing 777 over de afwezigheid van UAP-protocollen ©BLCKBX

Het plan

MAAR er is een nieuwe en misschien wel betere kans. Sowieso op een makkelijkere manier. Alleen hebben we daar de hulp van jullie allemaal voor nodig die vind dat Ufo's een serieus onderwerp zijn. De deur van de conferentie staat namelijk nog een klein stukje open maar gaat dicht op 14 maart! Dit is het idee; De Tweede Kamer geeft de burgers een kans geven om te vertellen wat ze belangrijk vinden in de EU en heeft daarom Roelien Kamminga (VVD), Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Mustafa Amhaouch (CDA) namens de Kamercommissie voor Europese Zaken een burgerconsultatie laten organiseren.

Dit consult kunnen wij, de Nederlandse burger, geven door een anoniem formulier in te vullen met 7 vragen. Twee van die vragen zijn heel belangrijk namelijk; Vraag 1: Wat moet volgens u de grootste prioriteit zijn voor de Europese Unie? Aan welke onderwerpen moet de Europese Unie volgens u de meeste aandacht geven? Vraag 6: Als u het één dag voor het zeggen zou hebben, wat zou u dan veranderen in de EU?

Alle andere vragen kun je invullen naar eigen inzicht of simpelweg met 'geen mening'. Het antwoord op vraag 1 en 6 hebben we al voorgekauwd om je tijd te besparen:


1. Een EU-protocol voor UAP/UFO-meldingen van personeel in dienst van luchtvaartmaatschappijen en personeel van alle strijdkrachten voor alle lidstaten. 
2. Een EU-registratiecentrum waar deze meldingen worden verzameld en geanalyseerd. 
3. Frequente openbare rapporten van de meldingen en analyses aan de Europese defensiemacht.
Zie ook: EU Protocol & Registration Centre for Unidentified Aerial Phenomena op futureu.europa.eu
 


Als we dat met zoveel mogelijk mensen invullen dan hebben we een kans dat dit ook echt een agendapunt gaat worden voor de vergaderingen in maart en april op de Conferentie over de Toekomst van Europa.

Het formulier is HIER te vinden. Het is super belangrijk dat deze ingevuld wordt vóór 14-3-2022 want anders zijn we te laat. Dit is een unieke kans omdat tweede kamerleden normaliter niet te bereiken zijn. Die krijgen honderden mails per dag die ze niet kunnen of zullen behandelen. En burgerconsultaties worden over het algemeen niet veel gebruikt dus dit is echt een deur die we moeten intrappen. Daarnaast is het belangrijk dat we dat NU doen want deze specifieke Europese conferentie, waar de burger iets van inspraak heeft, zal in geen jaren meer voorkomen...

Video uitleg URGENTE OPROEP t.b.v een Europees UFO/UAP protocol ©UFO Meldpunt Nederland

Discussie

Een gezonde discussie over het ufo-fenomeen is waar UFO Zaken om draait. We vragen u daarom deel te nemen onder uw eigen naam en respect te tonen voor de perspectieven van anderen.

Laatste artikelen