Wereld UFO dag

Door Bram Roza  •   •  Reageer

Wereld UFO dag

2 juli. Het is vandaag 'Wereld UFO dag'. Ja, ik ben het helemaal met je eens: het klinkt ontzettend onnozel. Maar eigenlijk vind ik dat van veel 'dagen van'. Gisteren was het bijvoorbeeld 'Nationale Dag van de Komkommer', over 3 weken is het 'Internationale Dag van de Systeembeheerder' en mijn persoonlijke favoriet: 4 februari, 'Dag van de Frikandel'. Ik noem er maar een paar maar je begrijpt het al: overal is wel een dag voor tegenwoordig. 

Toch zijn dit soort awareness dagen wel ergens goed voor. Nou ja, de dag van de komkommer misschien niet echt, maar al sinds de jaren '50 zijn 'dagen van' ingevoerd om mensen écht even stil te laten staan bij bepaalde belangrijke onderwerpen. Sociale problemen en het herdenken van bepaalde zaken en mensen voeren hierbij de boventoon. Zo zullen veel mensen bijvoorbeeld Wereld Kankerdag en Martin Luther Kingdag wel degelijk serieus nemen.

Stiekem hoort Wereld UFO Dag hier toch ook bij aangezien het óók een sociaal probleem is. Want ondanks dat velen dit niet zullen erkennen, is het wel degelijk een belangrijk onderwerp van internationaal belang. En zonder deze erkenning rust er zelfs een taboe op, wat de bespreekbaarheid nog lastiger maakt. Het is dus eigenlijk heel goed om op deze dag even  bij het ufo-verschijnsel stil te staan.

Waarom?

Waaróm is het dan zo'n belangrijk onderwerp? Dat zullen velen zich afvragen. Wel, daar zijn een aantal, nogal uiteenlopende redenen voor. Van internationale veiligheidsredenen (er kunnen blijkbaar allerlei geavanceerde vliegtoestellen van god weet waar overal maar bij komen), tot het vraagstuk over vrije energie (die geavanceerde vliegtoestellen van god weet waar vliegen duidelijk niet op diesel). En van filosofische standpunten (zijn we dan wellicht tóch niet alleen in dit universum en wat is onze plek hierin) tot vertrouwenskwesties m.b.t. de overheid (weten de mensen die onze wereld regeren hiervan en waarom vertellen ze ons hier niets over). De redenen zullen voor iedereen die zich over het fenomeen buigt nét weer iets anders zijn, maar ze zijn stuk voor stuk gerechtvaardigd als we de vele documentaires over het ufo-verschijnsel mogen geloven. Reden genoeg dus om in ieder geval de discussie te openen en zoals een intelligent wezen betaamt, naar elkaar te luisteren en met elkaar te praten.

Wereld UFO Maand

Veel geïnteresseerden vieren Wereld UFO Dag trouwens al een weekje eerder, op 24 juni. Dat is namelijk de dag dat Kenneth Arnold, gevierd zakenman en piloot, in 1947 tijdens een van zijn vluchten een negental ongeïdentificeerde objecten zag vliegen die hij omschreef met de legendarische term flying saucers. Eigenlijk zouden ze deze (herdenkings)dag dus Wereld Vliegende Schotel Dag moeten noemen. Ach, zo'n misverstand is alleen maar prima. Zo hebben we in elk geval een excuus om twee weken lang onze vrienden, familie en collegae bewust te maken van het ufo-verschijnsel. Tegenwoordig wordt trouwens de meer correcte term UAP (Unidentified Aerial Phenomena) gebruikt, omdat we niet zeker weten of alle ufo's wel echt objecten zijn. Dus pak je agenda erbij en laten we bij deze een drieluik maken van de bewustwordingscampagne, en volgende week, 9 juli, bombarderen tot Wereld UAP Dag.

Bereid je alvast voor; bekijk een docu of twee en lees je een beetje in want er is werk aan de winkel. Maar doe ons een plezier en houd je vooral bezig met betrouwbare bronnen, want sensationele speculatie en new age geneuzel hebben het onderwerp nog nooit goed gedaan.

Succes en tot de volgende Wereld UFO Dag(en)!

P.S. Zelf wel eens iets raars zien vliegen? Vergeet het vooral niet te melden.

Discussie

Een gezonde discussie over het ufo-fenomeen is waar UFO Zaken om draait. We vragen u daarom deel te nemen onder uw eigen naam en respect te tonen voor de perspectieven van anderen.

Laatste artikelen