Deel 10: Recente ontwikkelingen

Door Erwin Noorman  •   •  Reageer

Deel 10: Recente ontwikkelingen

De laatste 10 jaar zijn er een aantal vermeldenswaardige gebeurtenissen en ontwikkelingen geweest. Het grootste nieuws was ongetwijfeld ontwikkelingen in de casus van de USS Nimitz: In december 2017 postte de New York Times twee video’s die iets toonden dat werd omschreven als Unidentified Aerial Phenomena oftewel UAP’s. (Ongeïdentificeerde Luchtfenomenen). De video’s werden ‘FLIR1’ en ‘Gimbal’ genoemd en waren vrijgegeven door To The Stars Academy of Arts & Science. Later is nog een derde video vrij gegeven genaamd ‘GOFAST’. Sinds de publicatie ervan waren er veel raadsels rondom de video’s en hun officiële bron, vooral ook omdat ze niet officieel waren vrijgegeven.

Ufonimitzinfrarood

De marine bestempelt de objecten die te zien zijn in de video’s als Ongeïdentificeerde Luchtfenomenen,” zo zei Joseph Gradisher, een officiële woordvoerder voor de plaatsvervangend commandant voor Naval Operations for Information Warfare. Deze onthulling werd wereldwijd opgepakt en ging viraal. Ondanks dat het Amerikaanse leger opmerkingen maakte over de afkomst van de video’s, wilden zij ze niet officieel vrijgeven via hun bureau voor publieke zaken. Ze bleven volhouden dat de video’s nooit waren vrijgegeven voor officiële vrijgave en weigerden een officiële kopie te verschaffen. De Black Vault heeft echter via een FOIA verzoek (WOB verzoek) een officiële vrijgave van de video’s verkregen. Op 27 april 2020 bracht het Pentagon een persbericht uit waarin zij zeggen dat ze deze drie video’s officieel hebben vrijgegeven voor het algemene publiek. De titel van de officiële FOIA brief aan de Black Vault luidt: ‘Verklaring door het ministerie van defensie betreffende de vrijgave van historische marine video’s.’

In de brief staat vermeld: ‘Het ministerie van defensie heeft goedkeuring gegeven aan het vrijgeven van drie vertrouwelijke video’s, één genomen in november 2004 en de twee andere in januari 2015 Het ministerie geeft de video’s vrij om daarmee misvattingen bij het volk weg te nemen aangaande of de video’s die rondgaan echt zijn en of er meer rondom de video’s gaande is. Het luchtfenomeen te zien in de video’s blijft gekarakteriseerd als ‘ongeïdentificeerd’. De vrijgegeven video’s kunnen gevonden en gedownload worden op het Naval Air Systems Command FOIA Reading Room.

https://www.navair.navy.mil/foia/documents.

Kijk ook deze documentaire uit 2020 over de USS Nimitz TicTac Ufo: https://youtu.be/QKr1f8pRU-0

Leuke weetjes:

- Robbie Williams heeft Ufo’s gezien en is daar openhartig over. Hij heeft er zelfs een liedje over gemaakt. De zanger vertelt hoe hij een Ufo zag toen hij in 2009 het nummer Arizona schreef. “Ik zit in mijn huis en we beginnen het nummer Arizona te schrijven. Dat gaat over een ontvoering door aliens. Op een gegeven moment kijk ik omhoog en ik zie een gouden bol in de lucht.”

- Ook Katy Perry gelooft in buitenaards leven en schreef er óók een liedje over: “E.T.”

-  David Bowie was zijn tijd ver vooruit. Hij was de eerste die zich met aliens en ruimtevaart bezig hield, onder andere met Starman en Space Oddity.

-  Tom Cruise zei tegen CNN dat er ongetwijfeld leven in het Universum moet zijn: “Millions of stars, and we're supposed to be the only living creatures? No, there are many things out there, we just don’t know." verklaarde hij.  

- Ook Alicia Keys is openhartig: "Haven't all of us seen something flying in the sky, and it's at some random time of night that doesn't make sense and it's not the shape of a plane?"  

- De zoon van Will Smith, Jaden Smith, claimt dat hij zelfs met voormalig president Obama van gedachten heeft gewisseld over aliens, zo vertelde hij aan het magazine “Wonderland”: "I talked to President Obama about extraterrestrials. He said he could neither confirm nor deny the existence of aliens, which means they're real.”  

- In een interview met Boston.com zei Keanu Reeves: "I think it more likely than not that aliens exist, the cosmos is a pretty big place."  

- Dwayne “The Rock” Johnson in een interview met Vice: "I believe that we're not the only ones; it'd be arrogant to think that."  

- Nick Jonas vertelde tijdens "Late Night with Seth Meyers het volgende: "When I was 14, I was in the backyard playing basketball with some of my friends and I looked up in the sky, and there were three flying saucers.”  

- De interstellaire komeet Oumuamua, die door ons zonnestelsel reisde, werd door Avi Loeb genoemd als een door buitenaardsen gemaakt object. Avi Loeb is niet zomaar iemand, hij is hoofd van de afdeling Sterrenkunde van Harvard University.  

-“Bestorm Area 51, ze kunnen ons niet allemaal stoppen", was een Amerikaans Facebook-evenement dat plaatsvond op 20 september 2019 in Area 51, een faciliteit van de Amerikaanse luchtmacht waarvan al jaren vermoed wordt dat er aliens en buitenaardse vliegtuigen verborgen liggen. Het evenement, gemaakt door Matty Roberts op 27 juni 2019, zou inhouden dat Area51 overlopen zou worden door duizenden mensen op zoek naar buitenaards leven. Meer dan 2 miljoen mensen reageerden "We gaan!" en 1,5 miljoen "geïnteresseerd" op de pagina van het evenement, wat vervolgens trending over de hele wereld werd. Een week voor dit evenement zijn twee Nederlandse Youtubers opgepakt omdat ze zich op verboden terrein hadden begeven. De Amerikaanse overheid had vooraf al gewaarschuwd dat ze bij overtredingen ook geweld zouden gebruiken.

Bij de uiteindelijke uitvoering op 20 september bleken er maar enkele honderden aanwezigen te zijn en niemand bestormde de luchtmachtbasis uiteindelijk.  

Diversen: 

Interview met voormalig gouverneur van Arizona Fife Symington:

©Leslie Kean, Maart 2007 (Vertaling: Paul Harmans van Ufowijzer.nl)

Die ooggetuigen beweren allemaal dat het wel 1,5 tot 2 mijl in diameter was, langzaam op zeer lage hoogte (300 meter) door de lucht bewoog en geluidloos was. Van deze driehoeken was de vorm duidelijk te zien omdat een aantal getuigen het nog in de schemering had gezien en de anderen het duidelijk afgetekend zagen tegen de sterrenhemel. Tien jaar na het Arizona ufo incident, bekend als de ‘Phoenix Lights’, geeft de voormalige gouverneur van Arizona, Fife Symington III, toe dat hij zelf een getuige was van één van de vreemde ongeïdentificeerde vliegende voorwerpen, ondanks dat hij dat in eerste instantie nooit publiekelijk heeft verteld.

“Het was enorm en onverklaarbaar,” vertelt hij tijdens een interview vanuit zijn huis in Phoenix. “Wie weet waar het vandaan kwam? Een hoop mensen zagen het en ik zag het ook.” Op 13 maart 1997, tijdens Symington’s tweede termijn als gouverneur, zagen duizenden mensen meerdere driehoekige en V-vormige voertuigen die langzaam en geluidloos door de lucht gleden. De waarnemingen duurden ongeveer een half uur en begonnen ’s avonds rond 20:15. Met ontzag vervulde getuigen, vanuit de gehele staat, schatten dat de mysterieuze, verlichtte voertuigen groter waren dan vele voetbalvelden, tot wel een mijl (1,6 km) lang en zelfs langer.

Senator John McCain uit Arizona, een vriend van Symington, die de voormalige gouverneur omschrijft als iemand met een ‘open geest’, bevestigde op een persconferentie in 2000 dat er lichten boven Arizona waren gezien. “Dat is nooit volledig verklaard. Maar ik moet wel zeggen dat ik niet beschik over enig bewijs wat betreft ufo’s of buitenaardsen,” zei hij.

Het bewijs voor een mogelijke Ufo, wat simpelweg betekent: iets in de lucht dat niet kan worden geïdentificeerd, ligt in het feit dat ontelbare getuigen de laag overkomende, gigantische, technologische, vliegende machines zagen die de sterren aan het zicht onttrokken, dus het waren niet merendeels lichten. De gouverneur bevestigt dat nu.

Symington zegt dat hij een ‘groot, driehoekig voertuig van onbekende herkomst’ zag, met lichten, en langzaam bewegend. “Het was indrukwekkend. En het kunnen geen flares geweest zijn, daarvoor was het te symmetrisch,” zegt hij. “Het had een geometrische omlijning, een vaste vorm.” De waarnemingen van de objecten die avond worden soms verward met de rij lichten die verscheen rond 22:00 boven Phoenix en die regelmatig op de tv-journaals wordt getoond. Deze latere lichten waren mogelijk wel flares*. Veel mensen zagen de objecten rond 20:30, omdat ze die avond buiten waren vanwege de wolkeloze hemel en ze de Hale-Bopp komeet wilden zien. Symington stond bekend vanwege het belachelijk maken van het incident op een persconferentie. Dus zijn bekentenis betekent een dramatische ommezwaai. Hij trachtte ook een verklaring te vinden. Hij belde in 1997 de commandant van de Luke luchtmachtbasis, de generaal in dienst van de nationale garde en het hoofd van het ministerie van publieke veiligheid. “Geen van deze officials had een antwoord en zij waren ‘verbijsterd’” zegt hij.

In 2000 hield het ministerie van defensie vol dat het geen enkele informatie kon vinden over een driehoekig object. Zij deden dat onderzoek op een gerechtelijk bevel uitgevaardigd door een Amerikaanse arrondissementsrechtbank in Phoenix, als onderdeel van een proces dat was aangespannen door getuigen. “Hoe is het mogelijk dat zij niets weten over deze grote vliegende voertuigen die laag over een dichtbevolkt gebied vliegen? Dat is onvoorstelbaar, maar het is tevens beangstigend,” zo geeft Barwood als commentaar. Symington’s bekendmaking wordt ondersteund door het feit dat gelijkwaardige vliegende objecten zijn gedocumenteerd door de regeringen van Engeland en België. 

Briefgrodoncooper
Brief Gordon Cooper aan de VN

Brief van astronaut Gordon Cooper aan de Verenigde Naties:  

Ik zou graag mijn mening willen geven over buitenaardse mensen die Ufo's worden genoemd en hoe dit probleem verder zou moeten gaan. Ik geloof dat de buitenaardse objecten en hun bemanningen die onze planeet bezoeken uit andere werelden komen en waarschijnlijk technisch meer ontwikkeld zijn dan we op Aarde zijn. Ik denk dat we een gecoördineerd programma op de hoogste plaatsen nodig hebben om gegevens van over de hele wereld te verzamelen en te evalueren en te zoeken naar manieren om vriendelijk contact te leggen met deze bezoekers. We moeten vooral laten zien dat we hebben geleerd - voordat we door universele samenlevingen worden aanvaard - om onze eigen problemen op een vreedzame manier op te lossen en niet door oorlogen. Hun erkenning zou ongekende mogelijkheden voor onze wereld openen en we zouden ons op alle gebieden kunnen ontwikkelen. Het is natuurlijk logisch dat de Verenigde Naties al snel geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.  

Ik moet mezelf eraan herinneren dat ik geen professionele ufoloog ben. Ik heb niet het voorrecht gekregen om met een Ufo te vliegen of zijn bemanning te ontmoeten. Maar ik denk dat ik een beetje gekwalificeerd ben om ze te bespreken omdat ik op de rand van de ruimte was waar ze in zijn. Ikzelf had gedurende twee dagen de gelegenheid om in 1951 de hoeveelheid Ufo's te observeren die van oost naar west door heel Europa vliegen in verschillende maten en patrouilles. Ze vliegen op veel hogere hoogten dan we op dat moment konden met onze jets.  

Ik wil ook vermelden dat de meeste astronauten zijn zeer terughoudend, als het een debat over Ufo's, want er zijn een groot aantal mensen zonder scrupules die valse documenten met hun documenten te verkopen en in gevaar brengen hun reputatie. Die ongeziene astronauten die hun interesse in Ufo's hebben behouden, moeten heel voorzichtig zijn. Er zijn mensen die in Ufo's geloven en de mogelijkheid hebben om ze vanuit een vliegtuig of op aarde te zien. Als er iets vanuit de kosmos wordt gezien, is er maar één mogelijkheid dat dit een Ufo zou kunnen zijn.  

In het geval dat de Verenigde Naties besluiten om dit project te accepteren en het geloofwaardig te maken, zullen meer gekwalificeerde mensen beslissen om toe te treden en openbaar te werk te gaan en hulp en informatie aan te bieden. " 

In verband met een ander incident met betrekking tot een Ufo-landing in Florida, mei 1973, zei Gordon Cooper: "Ik weet dat de overheid alles gedaan heeft om dit evenement te verbergen, zowel van de pers en televisie in angst voor paniek onder de bevolking."

Discussie

Een gezonde discussie over het ufo-fenomeen is waar UFO Zaken om draait. We vragen u daarom deel te nemen onder uw eigen naam en respect te tonen voor de perspectieven van anderen.

Laatste artikelen