Het geruststellende fanatisme van Avi Loeb

Door Erwin Noorman  •   •  Reageer

Het geruststellende fanatisme van Avi Loeb

Grofweg vanaf de vermeende crash in Roswell op 8 juli 1947 lijkt er sprake te zijn van een systematische doofpotcultuur bij alle overheden op deze planeet, met name die van de USA.

Even terug in de tijd: Het eerste bericht in de krant was een verklaring dat er een vliegende schotel was gecrasht in de nabijgelegen woestijn, hetgeen binnen de kortste keren werd herroepen en vervangen door het volstrekt ongeloofwaardige verhaal van een gecrashte weerballon, bestaande uit zilverpapier en balsahout. Naderhand heeft de Amerikaanse overheid nog zeker twee keer gelogen en de “waarheid” aangepast naar een Project Mogul ballon in 1998 en nog weer later naar cockpitdummies in 2006. Het zal allemaal wel.
Wát er ook waar is van de vier verklaringen, er is in ieder geval dríé keer officieel gelogen door de Amerikaanse overheid. De Amerikaanse overheid heeft daarnaast jarenlang ontkend ook maar iets van Ufo informatie te hebben, wat dus uit vele FOIA verzoeken even vaak als leugens ontmaskerd is. Alles is jarenlang systematisch in de doofpot beland. Wetenschappers of andere geïnteresseerden die zich serieus probeerden bezig te houden met onderzoek naar Ufo’s werden jarenlang getrakteerd op hoongelach en ridiculisering. De meeste wetenschappers, maar ook piloten en militairen, haalden het dan ook wel uit hun hoofd om hiermee bezig te gaan. De dappere zielen die het wél probeerden sneuvelden op een muur van stilzwijgendheid, bureaucratie of tegenwerking. Meer dan 75 jaar is het gelukt om de doofpot zo goed als gesloten te houden.

Totdat de politiek zich ermee ging bemoeien. Aanleiding waren gelekte filmpjes genaamd FLIR en Gimball die op 16 december 2017 (ja… zó lang geleden inmiddels al weer..) verschenen in de New York Times. Later voegde de Washington Post er ook nog eens de video GOFAST aan toe. In deze filmpjes, van de Amerikaanse marine, zijn vreemde objecten zichtbaar die serieus onderzoek ondergingen en niet eenvoudig verklaard konden worden.  https://www.ufozaken.nl/column...

Ufo’s dus. Sindsdien lijkt de geest uit de fles. Met name senator Gillibrand heeft zich hard gemaakt voor serieus onderzoek naar Ufo’s en sindsdien lijkt in ieder geval de banvloek, die als een donkere schaduw over Ufo’s heen lag, voorgoed verdwenen. Ufo’s zijn niet meer lachwekkend, Ufo’s zijn zelfs zó serieus dat ze zelfs een nieuwe naam mochten krijgen. Vanaf nu heten Ufo’s dus UAP oftewel Unidentified Aerial Phenomena. En nu het serieus is, mogen ook wetenschappers zich er op storten zonder belachelijk gemaakt te worden. Eén van de topastronomen van de wereld, Avi Loeb, heeft zich vastgebeten in dit onderwerp en meerdere initiatieven gestart om de geheimen van Ufo’s, oh nee, UAP’s, te ontrafelen. Bijvoorbeeld het Gallileo Project: een wetenschappelijk onderzoeksproject om systematisch te zoeken naar buitenaardse technologie op en nabij onze planeet Aarde. https://projects.iq.harvard.ed...

Gallileoaviloeb
Project Gallileo

Met name het fanatisme van Avi Loeb stelt me gerust dat de doofpotkracht deze keer overwonnen zal worden. Deze man is niet bang om belachelijk gemaakt te worden, hetgeen overigens meermalen is geprobeerd door minder visionaire geesten, maar hij betaalt met gelijke munt terug. Hij geeft zelf een plausibele verklaring voor object Oumuamua, die ons zonnestelsel op mysterieuze wijze doorkruiste, en veegt de vloer aan met astronomen die het afdoen als een klomp ijs of iets dergelijks. En dat kan hij doen omdat hij verstand van zaken heeft en bovendien een open geest heeft en vragen durft te stellen die anderen liever uit de weg gaan.

Ik ben blij met Loeb, ik hoop op mooie resultaten.

Discussie

Een gezonde discussie over het ufo-fenomeen is waar UFO Zaken om draait. We vragen u daarom deel te nemen onder uw eigen naam en respect te tonen voor de perspectieven van anderen.

Laatste artikelen