Dichterbij disclosure (deel 2): de tussenstand

Door Bram Roza  •   •  Reageer

Dichterbij disclosure (deel 2): de tussenstand

Op 16 december 2017 werd het bestaan van een geheim Pentagon-onderzoek naar ufo’s onthuld. Ondanks dat dit een enorme knuppel in het ufo-hoenderhok was, werd het daarna al snel duidelijk dat dit maar het tipje van de sluier betrof wat betreft dit intrigerende fenomeen. We schreven in 2019 over de gebeurtenissen die volgden na de onthulling van december 2017. Nu, bijna een jaar later vinden we het tijd voor een update.

Laten we nog even snel kijken naar de drie belangrijkste momenten in de tijdlijn van vorig jaar omtrent de zogenaamde ufo-disclosure:

23 april 2019
U.S. Navy drafting new guidelines for reporting UFOs
Politico
De US Navy kondigt aan de incidenten met ufo’s zoals Fravor’s Tic Tac serieus te nemen en nieuwe richtlijnen op te stellen voor de rapportering ervan.

22 mei 2019
The Pentagon finally admits it investigates UFOs
New York Post
Pentagon-woordvoerder Christopher Sherwood bevestigt aan de New York Post dat defensie inderdaad ufo’s onderzocht onder het AATIP-programma. Ook na beëindiging van dit programma in 2012 werd het onderzoek voortgezet, aldus Sherwood. Nooit eerder gaf het Pentagon zelf toe zich bezig te houden te houden met ufo’s.

19 juni 2019
Senators get classified briefing on UFO sightings
Politico
Verschillende senatoren worden achter gesloten deuren door het Pentagon gebrieft over de ufo-incidenten van de US Navy.

President Donald Trump over de waarnemingen van de marine piloten. — © ABC News

Ik noem enkel deze drie gebeurtenissen omdat dit trio vorig jaar de meeste zoden aan de dijk zette wat betreft het officieel erkennen van het ufo-verschijnsel. Namelijk:

  1. Het niet langer ridiculiseren van piloten die zeggen een ufo te hebben gezien, maar ze serieus nemen en hun waarnemingen daadwerkelijk documenteren en onderzoeken. Er werden officiële richtlijnen opgesteld voor het rapporteren van ufo-waarnemingen.
  2. Bevestiging van Amerikaanse defensie dat er onderzoek wordt gedaan naar ufo’s, ondanks de conclusie van hun laatste onderzoek (Project Blue Book, 1969) dat er geen onverklaarbare ufo’s bestaan en dit verschijnsel niet langer onderzocht zal worden.
  3. Het inlichten van senatoren over de huidige stand van zaken met betrekking tot het ufo-fenomeen.

Een drietal gebeurtenissen waarvan we vijf jaar geleden niet eens hadden durven dromen. Maar hield het daarmee op, of is er na juni 2019 meer gebeurd in navolging van deze openbaringen? Jazeker. Hieronder de ontwikkelingen als vervolg op de bovenstaande tijdlijn:

28 april 2020  The Pentagon Released U.F.O. Videos
The New York Times
Het Pentagon geeft officieel een drieluik aan video’s vrij waarin vliegende objecten te zien zijn die zij nog altijd niet hebben verklaard. De video's lekten jaren geleden al en waren overal op het internet te vinden, waaronder in het New York Times-artikel van december 2017 waar deze hele tijdlijn mee begon. Daarnaast had het Pentagon in mei 2019 al erkend dat ufo’s bestaan. Desalniettemin is het van historische waarde te noemen dat de Amerikaanse overheid ons hiermee vertelt dat ze geen idee hebben van wat er zich in hun luchtruim bevindt en dit ook nog eens illustreert met videobeelden. Opmerkelijk op z’n minst.

14 mei 2020  Navy Reports Describe Encounters With Unexplained Flying Objects 
The New York Times
Uit het artikel over het geheime Pentagon-onderzoek naar ufo’s uit 2017, de berichtgeving over het opstellen van de nieuwe richtlijnen voor piloten van de Amerikaanse marine in 2019 en het vrijgeven van het drietal door piloten van de Amerikaanse marine gefilmde video’s in 2020, is het duidelijk dat de marine van de Verenigde Staten het flink te verduren heeft met ongeïdentificeerde vliegende objecten. In dit nieuwe artikel van The New York Times wordt dat nog evidenter. De marine geeft namelijk een aantal ufo-dossiers vrij. Door velen wordt dit artikel aangegrepen om te zeggen dat het waarschijnlijk toch altijd al om aardse drones ging, maar als je het artikel goed leest, is het veel meer dan dat.

23 juni 2020  Senators want the public to see the government's UFO reports 
Politico
De vooraanstaande Amerikaanse uitgever voor politieke journalistiek was er vorige week dinsdag om 2:13 ’s nachts vroeg bij met dit nieuws. De senatoren die in 2019 op de hoogte werden gebracht van de ufo-incidenten die zich de afgelopen jaren hadden afgespeeld, vonden dat ze onvoldoende geïnformeerd werden over het ufo-fenomeen en besloten dat het het hoog tijd was om de ufo-dossiers vrij te geven. Sterker nog, ze hingen er een deadline aan van 180 dagen.

23 juni 2020  Senate Intelligence Committee Confirms the US Navy Has a UFO Task Force 
Vice
Ondanks dat het populaire mediabedrijf Vice veel later was met hetzelfde bericht als Politico, hadden ze een saillante bonus met een nieuwswaarde die in deze tijdlijn niet mag ontbreken: Het senaat spreekt over een UFO Task Force. Een officieel Amerikaans overheidsorgaan dat zich bezighoudt met het ufo-fenomeen. Niemand wist van het bestaan van zo’n instantie af. Wederom een flinke openbaring.

69Fb37C2A231595Ba11555E3A332A4Ea122Edbdf 800X400
Senator Mark Warner, vice voorzitter van het Senate Intelligence Committee, vind dat het ufo fenomeen tot op de bodem moet worden uitgezocht. — © REUTERS/Aaron P. Bernstein

De vooravond van disclosure

En daar zijn we weer; Wereld UFO Dag 2020. In onze vorige column over de vooravond van disclosure vroegen we ons af wat de ufo-disclosure nou eigenlijk zou moeten betekenen. We waren er nog niet helemaal over uit. Maar letterlijk betekent disclosure openbaarmaking en aangezien er zachtjes aan van alles omtrent het ufo-fenomeen bij de Amerikaanse overheid bekend wordt gemaakt, mogen we wel over een langzame disclosure spreken. Met de nadruk op langzaam want eerlijk is eerlijk; het gaat nu nog, zoals eerder gezegd in dit artikel, voornamelijk over de Amerikaanse marine en hun ervaringen met ufo’s. En waarschijnlijk is nog niet eens het topje van de ijsberg in zicht met betrekking tot de combinatie marine en ufo’s, laat staan over alle andere facetten van de Amerikaanse overheid.

Toch denk ik dat we steeds meer druppels zullen horen vallen de aankomende tijd. Ik ben alleen wel bang dat het nog jaren zal duren voordat we iets hebben dat je écht ufo-disclosure kunt noemen. In de tussentijd zal het steeds normaler worden om het over ufo’s te hebben. Mensen die ufo’s zien zullen minder belachelijk worden gemaakt en er zullen meer mensen over durven praten. Want als een grootmacht als Amerika — onze grootste partner op economisch, diplomatiek en militair vlak — het ufo-fenomeen serieus neemt, waarom zouden jij en ik dat dan niet doen?

Fijne Wereld UFO Dag en tot de volgende aanvullingen op de disclosure tijdlijn.

Discussie

Een gezonde discussie over het ufo-fenomeen is waar UFO Zaken om draait. We vragen u daarom deel te nemen onder uw eigen naam en respect te tonen voor de perspectieven van anderen.

Laatste artikelen