Dichterbij disclosure (deel 3): de reuring voor het rapport

Door Bram Roza  •   •  Reageer

Dichterbij disclosure (deel 3): de reuring voor het rapport

Op 16 december 2017 werd het bestaan van een geheim Pentagon-onderzoek naar ufo’s onthuld. We schreven in 2019 en 2020 over de gebeurtenissen die volgden na deze bijzondere bekendmaking. Mocht je hier nog niet van op de hoogte zijn, adviseren we deze artikelen eerst even na te slaan. We zijn nu, na het laatste artikel, weer een jaar verder en boy oh boy wat een ontwikkelingen hebben we meegemaakt. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar we pikken de belangrijkste zaken uit de ufo-commotie die 2021 heet.

In ons vorige deel van Dichterbij disclosure eindigden we het artikel met een bericht over de Amerikaanse senaat. Na in diverse hoorzittingen te zijn ingelicht over ufo’s, had het merendeel van de senatoren besloten een voorstel neer te leggen voor een rapport van het Pentagon over welke ufo-dossiers er zijn bestudeerd en tot welke conclusies men is gekomen. Kortom: wat weet het Amerikaanse Ministerie van Defensie over ufo’s? Dit voorstel kwam terecht in de jaarlijkse rekening voor inlichtingenautorisatie en die zat weer verstopt in het duimendikke voorstel voor coronavirushulp en overheidssubsidies. Op 28 december, vlak voordat president Trump het Witte Huis moest verlaten, tekende hij dit voorstel van 2,3 biljoen dollar en daarmee startte de 180 dagen tellende deadline dat de senaat aan hun rapportverzoek had verbonden. Dit betekent dat, in theorie, het rapport op 25 juni 2021 moet uitkomen. Daarover straks meer.

Maar alleen de aankondiging van het zogenaamde ufo-rapport had in 2020 al zoveel losgemaakt bij... eigenlijk de hele wereld, dat we even de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar op een rijtje zetten:

17 juli 2020
Senator Marco Rubio on unidentified objects over military installations
CBS
Bejubeld senator Marco Rubio legt uit dat het belangrijk is om ufo’s serieus te nemen en zegt dat we beter af zijn als het fenomeen buitenaards blijkt te zijn omdat het alternatief (geavanceerd materieel van Rusland of China) waarschijnlijk een stuk gevaarlijker zou zijn als uitkomst.

27 juli 2020
‘Unidentified Aerial Phenomena,’ Better Known as UFOs, Deserve Scientific Investigation
Scientific American
Een van de populairste en oudste (1845) wetenschappelijke tijdschriften van de wereld roept op om het ufo-taboe naast ons neer te leggen en interdisciplinaire teams te ontwikkelen om op die manier gedegen wetenschappelijk onderzoek te kunnen verrichten.

14 september 2020
Japanese Defense Ministry unveils protocol for encountering UFOs
The Guardian
Goed voorbeeld doet goed volgen. In 2019 stelde de Amerikaanse marine namelijk al nieuwe richtlijnen op met betrekking tot het rapporteren van ufo’s. Nu is het de beurt aan Japan. Ze kondigden ook aan dat er nieuwe protocollen komen voor het bestuderen van deze meldingen.

19 maart 2021
Former intelligence chief: 'Quite a few more' UFOs detected than public knows
Fox News
John Radcliffe, de man die als Directeur van de Nationale Inlichtingendiensten diende in de Trump administratie, vertelt in dit interview dat er veel meer ufo’s door de Amerikaanse krijgsmacht worden waargenomen dan we denken.

19 maart 2021
Multiple Destroyers Were Swarmed By Mysterious 'Drones' Off California Over Numerous Nights
The Drive
Een onderzoeksjournalist kwam erachter dat in de zomer van 2019 een torpedobootjager van de Amerikaanse marine meerdere nachten belaagd werd door meerdere mysterieuze ‘drones’. De geruisloze lichten konden urenlang stationair boven het schip hangen maar ook allerlei bijzondere manoeuvres maken. Niet onbelangrijk, omdat alle ontwikkelingen sinds 2017 telkens betrekking hadden tot ufo-waarnemingen van de marine.

8 april 2021
The US Navy filmed pyramid shaped UFOs
Extraordinary Beliefs
Filmmaker en onderzoeker Jeremy Corbell kreeg van een anonieme tipgever nieuwe beelden van de Amerikaanse marine waarin piramidevormige ufo’s te zien zouden zijn. Het Pentagon bevestigde de video en er waren maar weinig media outlets die er niet bovenop sprongen.

14 april 2021
The US Navy filmed spherical UFOs
Extraordinary Beliefs
Jeremy Corbell kreeg van zijn anonieme tipgever opnieuw een video van de Amerikaanse marine waar dit keer een grote ronde bol op te zien is die, zo lijkt het, in het water verdwijnt. Ook nu bevestigde het Pentagon de echtheid van de video en wederom zaten de media er bovenop.

26 april 2021
Letter of Affirmation From Senator Harry Reid
Luiselizondo-official.com
Het was lange tijd onduidelijk of Luis Elizondo, voormalig hoofd van het Advanced Aerial Threat Identification Program (AATIP; het Pentagon-programma dat onderzoek deed naar UFO’s/UAP), waar deze hele rollercoaster mee begon in 2017, wel was wie hij zei dat hij was. Het Pentagon was er in ieder geval niet duidelijk over, maar senator Harry Reid, initiatiefnemer van het AATIP, nam alle twijfels weg en bevestigde Elizondo’s aanstelling.

18 mei 2021
Navy pilots describe encounters with UFOs
CBS
Het prestigieuze actualiteitenprogramma 60 Minutes legt de gebeurtenissen vanaf 2017 nog even overzichtelijk op tafel. Saillant nieuwtje is dat één van de geïnterviewde piloten meldt dat de Amerikaanse marine al jaren dagelijks (!) ongeïdentificeerde vliegende objecten zien.

18 mei 2021
Obama on UFO videos: 'We don't know exactly what they are'
NBC
Barack Obama mag dan geen president meer zijn, maar invloed en volgers heeft hij nog in grote mate. Dat hij op serieuze toon op nationale televisie vertelt dat het Amerikaanse volk ufo’s serieus moet nemen maakte indruk.

Corden Obama 1
Voormalig president Barack Obama zegt dat we ufo’s serieus moeten nemen bij The Late Late Show with James Corden © CBS Entertainment Group

Ondergetekende werd op 31 mei gebeld door de NOS met de vraag om commentaar te geven op het rapport dat 1 juni uit zou komen. Ik vertelde de journalist van dienst dat ze iets te enthousiast was omdat het rapport officieel pas aan het einde van de maand het daglicht zou zien, maar het schetst heel erg hoe het gebeuren leeft onder iedereen die er ook maar interesse in heeft, inclusief de media. De frequentie van de ufo-berichtgeving en -podcasts bereikte in juni een absoluut hoogtepunt en was nauwelijks bij te houden, maar de échte ontwikkelingen kwamen ook in een stroomversnelling. Hier opnieuw wat hoogtepunten:

3 juni 2021
U.S. Finds No Evidence of Alien Technology in Flying Objects, but Can’t Rule It Out, Either
The New York Times
Anonieme hooggeplaatste ambtenaren, die het aankomende ufo rapport mochten inzien, vertellen dat het Pentagon geen bewijs heeft gevonden voor een buitenaardse herkomst van ufo's, maar de mogelijkheid ook niet uitsluit.

4 juni 2021
NASA is getting serious about UFOs
CNN
Bill Nelson, de nieuwe directeur van NASA (daarvoor astronaut en senator) vindt dat er nader onderzoek gedaan moet worden naar de ufo-waarnemingen van de Amerikaanse krijgsmacht en meent dat NASA hier een rol in dient te spelen.

4 juni 2021
China confirms it has its own UFO task Force
The Debrief
De Chinese overheid claimt ook al tijden te kampen met grote hoeveelheden ufo-waarnemingen. Zoveel zelfs, dat ze nu een eigen onderzoeksteam hebben dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om ufo’s te tracken.

7 juni 2021
USAF Builds New Telemetry Test Sites… For UAP Detection?
The Jolt
Bij de aanvraag van een bouwvergunning voor een militair object, dat wordt gebouwd aan de kust van de Golf van Mexico, ontfutselde de ambtenaar in kwestie dat het object een telemetriestation van de luchtmacht betreft dat data van ufo-activiteit moet verzamelen.

16 juni 2021
UFOs could threaten US security, polls say after Capitol Hill briefing
New York Post
Leden van het Huis van Afgevaardigden kregen deze dag een briefing over ufo’s en het aanstaande Pentagon-rapport. Meerdere van deze politici hadden er iets over te zeggen (zie artikel).

23 juni 2021
Lue Goes There
Trail of the Saucers
Het is nooit eerder voorgekomen dat een voormalig inlichtingenambtenaar zich zo uitlaat over ufo’s als Luis Elizondo. Het afgelopen jaar heeft hij tientallen interviews gedaan voor televisie, radio, magazines en voornamelijk podcasts. Hoewel hij op last van zijn geheimhoudingsverklaring altijd ambigu is geweest over de oorsprong van ufo’s, hint hij in deze uitstekende podcast van Theory of Everything vrij ondubbelzinnig op iets van ‘buiten onze wereld’.

Video van de Amerikaanse marine waar piramidevormige ufo's op te zien zijn. © Extraordinary Beliefs

Het rapport zelf

Normaliter publiceren we deze De vooravond van disclosure artikelen op 2 juli (Wereld UFO Dag) maar dat duurt nog 8 dagen en zó lang kunnen we niet wachten met een artikel over zoiets spraakmakends! Luis Elizondo (AATIP) gaf eerder dit jaar aan dat 180 dagen te kort zou zijn om met een ufo-rapport met enige substantie te komen, maar vijf dagen voor publicatie vertelde hij dat hij inzage had gekregen in het rapport en kon melden dat het op tijd zal arriveren. Het lijkt ons dus verstandig dat we op 2 juli nog een artikel publiceren in de hoop dat we het rapport tegen die tijd hebben ingezien en hier een goede analyse van kunnen maken. 

We verwachten niets schokkends, maar hopen op een fraaie uiteenzetting van de incidenten die door defensie zijn gedocumenteerd en wellicht een soort conclusie. Ik denk dat we wél kunnen verwachten — en daar tevreden over mogen zijn — dat het volgende officieel door het Pentagon geconcludeerd wordt:

  • UFO’s/UAP bestaan;
  • UFO’s/UAP technologisch van aard lijken;
  • UFO’s/UAP superieur zijn aan Amerikaanse technologie

Dat zou namelijk de deur wat wijder openzetten voor verder onderzoek en voor andere landen die wellicht met een soortgelijk rapport willen aanhaken. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen; we hoeven immers nog maar twee dagen. Tot volgende week!

Discussie

Een gezonde discussie over het ufo-fenomeen is waar UFO Zaken om draait. We vragen u daarom deel te nemen onder uw eigen naam en respect te tonen voor de perspectieven van anderen.

Laatste artikelen