Dichterbij disclosure (deel 4): Hoorzittingen en meer

Door Bram Roza  •   •  Reageer

Dichterbij disclosure (deel 4): Hoorzittingen en meer

Als je in de Ufo-trein bent gestapt die vanaf december 2017 is gaan rijden met de aankondiging dat het Pentagon jarenlang aan geheim Ufo-onderzoek deed, dan ben je waarschijnlijk ook bij stations 2019, 2020 en 2021 gestopt. Indien dat niet het geval is, raad ik je ten zeerste aan om alle artikelen te lezen die via de jaartallen zijn gehiglight in deze inleiding. Hetgeen ik in dit artikel op ga sommen zijn namelijk regelrechte ontwikkelingen die voortkomen uit eerder genoemde startpunt en de gebeurtenissen die daaruit zijn ontsproten.

Ondertussen is die 'disclosure trein' zo hard aan het denderen dat er geen einde aan lijkt te komen. De nieuwtjes die in de 'Ufo-gemeenschap' aankomen als bomslagen zijn in de rest van de wereld ook 'groot' nieuws. Puur omdat de (Amerikaanse) politiek, en dus de westerse mainstream media, het dusdanig rigoureus oppakt, blijft het onderwerp voor gesprek. Belangrijker nog; voer voor serieuze discussie. In ons laatste 'Dichterbij disclosure' artikel stopten we bij het nieuws dat er een officieel rapport zou komen vanuit het Pentagon, over de huidige stand van zaken omtrent het Ufo-probleem. Revolutionair! Dusdanig belangrijk nieuws dat we ook daar een een heel artikel over publiceerde. Maar we zijn tijdens het schrijven van dit artikel alweer een jaar verder en men heeft duidelijk niet stilgezeten. We zetten de Wereld Ufo Dag traditie van de afgelopen vier jaar dus voort en blikken terug op het afgelopen jaar:

15 juli 2021
Why the military should work with scientists to study the UFO phenomenon
Militairy Times
Naar aanleiding van het Pentagon rapport over UFO's / UAP doet hoogleraar sterrenkunde, Chris Impey, een pleidooi voor meer en beter onderzoek naar 'het fenomeen'. Het is voornamelijk een oproep aan het militaire apparaat om wetenschappers van diverse disciplines mee te laten dingen in het onderzoek naar onverklaarbare luchtfenomenen.

8 augustus 2021
J.J. Abrams’ Mission to Expose the Truth About UFOs
The Daily Beast
Een van de grootste producers- en regisseurs die we in de filmwereld hebben (J.J. Abrams, bekend van tal van sciencefictionseries en -films) presenteert een 4-delige miniserie waarin hij je meeneemt in de ontwikkelingen die we in de inleiding van dit artikel bespraken.

26 juli 2021
Announcing a New Plan for Solving the Mystery of Unidentified Aerial Phenomena
Scientific American
Avi Loeb, hoogleraar astrofysica en prominent theoretisch natuurkundige, heeft het idee opgevat om zelf onderzoek te gaan doen omtrent het Ufo vraagstuk. De Amerikaanse overheid doet onderzoek d.m.v. geheime meetinstrumenten en dat betekent dat we daar nooit openbare wetenschappelijke uitslagen van zullen in mogen zien. Zijn idee is dus subsidies te werven om zelf onderzoek te doen met specialistische apparatuur en software: The Galileo Project.

6 september 2021
7NEWS Spotlight 'The UFO Phenomenon'
7News
Ross Coulthart, journalist van 7NEWS, het meest prestigieuze nieuwskanaal van Australië, dook in de Ufo-ontwikkelingen van de afgelopen jaren en kwam met een indrukwekkende 80 minuten durende reportage die wereldwijd kosteloos te bekijken valt.

13 september 2021
Congress calls for permanent office to address “unidentified aerial phenomena”
The Debrief
Het House Armed Services Committee (verantwoordelijk voor de financiering van en het toezicht op het Amerikaanse ministerie van Defensie) wilt naar aanleiding van eerder uitgebrachte en voor hun onbevredigende Ufo-rapport een kantoor in het ministerie van Defensie dat zich bezig gaat houden met Ufo's.

4 oktober 2021
House intelligence committee approves bill to mandate intelligence sharing in “pursuit of unexplained aerial phenomena”
The Debrief
Een direct gevolg op de vorige ontwikkeling. Het committee dat keuzes moet maken met betrekking tot 'inlichtingen' heeft de wens van Het House Armed Services Committee goedgekeurd en zodoende komt het idee voor een Ufo-kantoor in het aankomende wetsvoorstel.

7 oktober 2021
Former USAF Officers to present evidence of UFOs Tampering with Nuclear Weapons
Cision
In 2010 organiseerde voormalig luchtmachtofficier Robert Salas samen met Ufo-onderzoeker Robert Hastings een publiekelijke hoorzitting over het verband tussen Ufo's en kernwapens. Om het politieke debat dat nu gaande is omtrent het Ufo-fenomeen nog meer input te geven, organiseerde Robert Salas nogmaals zo'n hoorzitting waarbij diverse gepensioneerde medewerkers van de Amerikaanse krijgsmacht hun verhaal doen.

617Zzb28Yql

15 oktober 2021
A new book by George Knapp says the Pentagon takes UFOs (and more) very seriously
KNPR
In het boek 'Skinwalkers at the Pentagon' doen wetenschappers een boekje open over het geheime onderzoek van het Pentagon waar deze hele serie Ufozaken artikelen mee begon. Het interessante hieraan is dat het onderzoeksprogramma er heel anders uitzag dan we met z'n allen dachten. Namelijk het onderzoeken van allerhande paranormale verschijnselen (inclusief Ufo's) op een zogenaamde hotspot genaamd Skinwalker Ranch.

9 november 2021
New senate proposal seeks to establish “anomaly surveillance and resolution office” to gather intelligence on uap
The Debrief
Het Amerikaanse Senaat onder leiding van Senator Kirsten Gillibrand stelt voor dat er een actief onderzoek gaat komen naar Ufo's. Dus niet zomaar een kantoor dat meldingen verzameld maar een daadwerkelijk onderzoeksteam dat samen gaat werken met diverse wetenschappers om het mysterie en de eventuele dreiging die daarbij gepaard gaat in de kiem te smoren.

11 november 2021
UFOs buzzing US warships may be aliens: Top spy chief
New York Post
Avril Haines, de directeur van de nationale inlichtingendienst (DNI), die toezicht houdt op alle 16 Amerikaanse spionageagentschappen, waaronder de FBI en de CIA, sprak op het Our Future in Space-evenement in Washington waar ze uitspraken deed die niet voor de poes zijn. Ze sluit bijvoorbeeld niet uit dat Ufo's wel eens van buitenaardse oorsprong kunnen zijn. 

Avril
Avril Haines, de directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst tijdens Our Future in Space ©Washington National Cathedral

23 november 2021
DoD Announces the Establishment of the Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG)
U.S. Department of Defense
Het Amerikaanse Ministerie van Defensie kondigt aan dat er een overzichtcommissie wordt opgesteld om alle informatie met betrekking tot Ufo's in het Amerikaanse luchtruim op een plek te vergaren. Dit alles onder een onuitspreekbaar acroniem.

9 december 2021
Gillibrand’s Groundbreaking Unidentified Aerial Phenomena Amendment Included In Final NDAA
Kirsten Gillibrand Official Website
De National Defense Authorization Act is een reeks federale wetten van de Verenigde Staten die de jaarlijkse begroting en uitgaven van het Amerikaanse ministerie van Defensie specificeren. Het voorstel van senator Gillibrand om een Ufo-onderzoeksteam te starten is hierin opgenomen voor het jaar 2022.

28 december 2021
Joe Biden signs US’s new UFO investigation unit into law as part of historic $770billion defense bill
The U.S. Sun
En dan is het officieel. President Biden zet zijn handtekening onder de De National Defense Authorization Act. Onderzoek vanuit het Pentagon naar Ufo-meldingen van de Amerikaanse krijgsmachten is nu 'wettelijk verplicht'.

8 februari 2022
First University to recognize UAP/UFO-research as legitimate object of academic research
Grenzwissenschaft-aktuell.de
Met het aanbreken van het nieuwe jaar, breekt er duidelijk ook een nieuw tijdperk aan. Stukje bij beetje wordt het Ufo-onderwerp meer geaccepteerd. Het nieuws dat er in Duitsland een universiteit is dat academisch onderzoek naar Ufo's toelaat is een mooi voorbeeld van deze paradigmaschifting.

Canadianpapers
Een bladzijde uit de recent vrijgegeven Canadese Ufo-dossiers.

1 maart 2022
Here Are 20 Years of UFO Sightings We Got From the Canadian Government
Vice
Journalisten van Vice hebben via informatieverzoeken meer dan 500 Ufo-rapporten van de Canadese overheid ontvangen. Zowel meldingen van militairen als burgers zijn hierin te vinden. Alles staat nu online voor eenieder die geïnteresseerd is.

9 maart 2022
Acquire, Assess, Exploit: NASIC Set To Enter The UFO Arena
Liberation Times
Het National Air and Space Intelligence Center (NASIC) is de Amerikaanse luchtmachteenheid voor het analyseren van militaire inlichtingen over buitenlandse lucht- en ruimtetroepen, wapens en systemen. Ze willen een graantje meepikken in het nieuwe onderzoek dat de overheid gaat doen met betrekking tot Ufo's in de hoop te leren over exotische technologie.

14 maart 2022
Obama’s Presidential Library Has Thousands of Files on UFOs
Liberation Times
Vice heeft wederom via informatieverzoeken een schat aan documenten ontdekt. Dit keer namelijk bij De Barack Obama Presidential Library. 3.440 pagina's en 26.271 elektronische bestanden die mogelijk verband houden met het bestaan van Ufo's en aanverwante fenomenen zijn gevonden n.a.v. het verzoek van Vice. Helaas zal het nog even duren voordat we deze in kunnen zien...

7 april 2022
Brazilian senators call for hearings to examine question of unidentified aerial phenomena
The Debrief
Het Braziliaanse senaat heeft duidelijk de ontwikkelingen van de Amerikanen gevolgd en vraagt nu ook om meer duidelijkheid in eigen land. Ze willen graag een publiekelijke hoorzitting om te weten wat er speelt in Brazilië omtrent het Ufo-fenomeen. Deze hoorzitting heeft ondertussen plaatsgevonden en is hier integraal te bekijken.

10 mei 2022
House Panel to Hold Public Hearing on Unexplained Aerial Sightings
The New York Times
Als donderslag bij een heldere hemel werd er aangekondigd dat een commissie van het Huis van Afgevaardigden, dat zich buigt over Defensie zaken, een open hoorzitting over Ufo's zou gaan organiseren. Zoiets is niet meer voorgekomen sinds de sluiting van Project Blue Book 50 jaar geleden. Historisch dus. De hoorzitting heeft ondertussen plaatsgevonden en daar hebben we een uitgebreid artikel aan gewijd.

27 mei 2022
One giant leap for NASA! National space agency confirms it is joining the investigation of UFOs after previously refusing to partake in 'active search' for unidentified aerial phenomena
Mail Online
Sinds de komst van nieuw NASA-directeur Bill Nelson is de interesse voor Ufo's bij Nasa weer wat opgelaaid. Met deze aankondiging doen ze er even een schepje bovenop en vertellen ze zelfs actief mee te willen doen aan onderzoek m.b.t. Ufo's. Ze beginnen hun onderzoek bij de incidenten die volgens het Ufo-rapport van 2021 niet verklaard konden worden door het Pentagon.

Bill Nelson
Bill Nelson, directeur van NASA ©CNN

Discussie

Een gezonde discussie over het ufo-fenomeen is waar UFO Zaken om draait. We vragen u daarom deel te nemen onder uw eigen naam en respect te tonen voor de perspectieven van anderen.

Laatste artikelen